TALLERS

TALLERS DE PINTURA AMB VI
L’art com a vehicle d’expressió i coneixement

El vi, en una làmina de paper, es transforma deixant el seu color impregnat, però alhora ens transmet la seva història, les característiques del terreny on ha crescut el raïm, la climatologia de la zona, l’esforç de la mà que l’ha cuidat, recollit i elaborat. Vivim en terra de vins, de grans vins i amb aquests tallers fem que ens parlin fora d’una copa, que ens transmetin el valor de l’esforç d’un bon treball ja sigui en una ampolla o en un làmina.
“El vi, un apassionant camí d’experiències”.

Objectius dels Tallers
Descobrir en el vi una forma d’expressió diferent, a través de la qual ens endinsa en el coneixement d’un producte molt present i important de Catalunya.

En un País de vinyes i de vi que, al marge de les seves connotacions econòmiques, són un clar exponent de la nostra cultura. Conèixer-la a través de l’art, ens portarà a endinsar-nos en una nova forma d’entendre-la. Treballar amb el vi, amb elements de la vinya, reciclant taps de suro, creant petites obres d’expressió plàstica, permetrà reforçar aquesta matèria i aprofundir, al mateix temps, en una part molt important de la nostra cultura: El cultiu de la vinya i els productes que se n’extreuen.

A través dels continguts dels tallers, els assistents descobriran les diferents varietats de terreny, de raïm, dels tipus de vi i dels seus colors. Parlarem de la influència del terreny, de la pluja i temperatura en el creixement de la vinya, de les característiques d’aquests elements i del producte final, el raïm.
Un passeig per les diferents comarques a través de les DO per amabilitat d’INCAVI.
Tot això adaptat a cada nivell.

Els tallers estan classificats en:
Tallers per a nens
Tallers per a joves i adults
Tallers per a tota la família
Tallers “Art d’or”, per als nostres avis
Tallers per a empreses
Tallers a mida